2 manieren om S-modus in Windows uit te schakelen (2024)

Pdf downloaden

Schakel de S-modus uit om software uit welke bron dan ook te kunnen installeren

Bijdragen vanwikiHow-redactie

Bronnen

Pdf downloaden

In dit artikel:

Met een Microsoft-account

Zonder Microsoft-account

Tips en waarschuwingen

Gerelateerde artikelen

Bronnen

De S-modus in Windows 11 is een veiligheidsfunctie die ervoor zorgt dat je alleen apps uit de Microsoft Store kunt downloaden. De S-modus werkt uitstekend om te voorkomen dat je computer besmet raakt met malware, maar kan vrij beperkend zijn. Als je apps wilt downloaden die niet beschikbaar zijn in de Microsoft Store, dan moet je de S-modus permanent uitschakelen. Als je een Microsoft-account hebt, dan kun je de S-modus gemakkelijk uitschakelen in de Windowsinstellingen. Als je echter geen account hebt (of wilt), dan moet je Secure Boot uitschakelen in de UEFI. Dit wikiHow-artikel laat je twee gemakkelijke manieren zien om de S-modus uit te schakelen op je computer met Windows 11.

Wat je moet weten

 • De S-modus schakel je permanent uit. Wanneer je het uitgeschakeld hebt, kun je het niet meer inschakelen.
 • Ga om de S-modus uit te schakelen naar Instellingen > Systeem > Activering. Klik op ‘Naar de Store gaan’ onder ‘Overstappen op Windows 11 Pro’, en kies vervolgens voor ‘Ophalen’.
 • Als je geen Microsoft-account hebt, dan is de enige manier om de S-modus uit te schakelen om Secure Boot uit te schakelen in de UEFI.
 1. 1

  Open de Instellingen op je computer. Klik op het Windowsmenu en klik op het icoon van de Instellingen, dat eruitziet als een tandwiel. Je kunt tevens op de Windowstoets + i drukken om de Instellingen snel te openen.[1]

  • Deze methode gaat ervan uit dat je een Microsoft-account hebt, want dat heb je nodig om naar de Microsoft Store te kunnen gaan. Als je geen Microsoft-account aan wilt maken, dan kun je de S-modus uitschakelen door het register aan te passen.
  • Je moet een internetverbinding hebben om de S-modus uit te kunnen schakelen.
 2. 2

  Selecteer Activering. Als je de Instellingen opent, wordt standaard het paneel ‘Systeem’ weergegeven. De optie Activering kun je onderaan het paneel rechts vinden.[2]

  • Als je de optie Activering niet ziet, klik dan eerst op Systeem in de linkerbovenhoek van het menu.
  • Je zou een grote afbeelding van het Windowslogo moeten zien met daarnaast de versie van Windows die je gebruikt. Je zou een tekst moeten zien als Windows 11 Home in S-modus. Als je de tekst ‘S-modus’ niet ziet, dan is de S-modus niet ingeschakeld en hoef je niets meer te doen.
 3. 3

  Klik op Naar de Store gaan onder ‘Overstappen op Windows 11 Pro’. Zorg dat je op de optie Naar de Store gaan klikt onder het kopje ‘Overstappen op Windows 11 Pro’. Er is een tweede optie ‘Naar de Store gaan’ onder het kopje ‘Een upgrade uitvoeren van je versie van Windows’, en je moet niet op die optie klikken.[3]

 4. 4

  Klik op Ophalen onder de banner met de tekst ‘Overschakelen vanuit S-modus’. Deze banner zie je bovenaan de pagina. Nadat je op de knop geklikt hebt zul je binnen enkele seconden tot minuten een pop-up zien met een melding dat de S-modus niet langer ingeschakeld is op je computer.[4]

  Advertentie

Methode 2

Methode 2 van 2:

Zonder Microsoft-account

Pdf downloaden

 1. 1

  Start je computer op naar het menu ‘Geavanceerde opstartopties’. Als je Windows 11 hebt, de S-modus ingeschakeld is en je geen Microsoft-account hebt of wilt, dan is de enige manier om de S-modus uit te schakelen om Secure Boot uit te schakelen in de UEFI. Als je Secure Boot uitschakelt, schakel je tevens functies uit als Windows Hello en Bitlocker, al zou je Secure Boot weer in moeten kunnen schakelen zonder de S-modus in te schakelen door ten minste een keer op te starten naar de gewone versie van Windows 11. Begin door je computer op te starten naar ‘Geavanceerde opstartopties’:

  • Klik op het Startmenu en selecteer de Instellingen.
  • Klik op Systeem.
  • Klik op Herstel.
  • Klik op Nu opnieuw opstarten naast ‘Geavanceerd opstarten’.
  • Klik op Nu opnieuw opstarten om je keus te bevestigen. Je computer zal opnieuw opstarten naar een blauw scherm met verschillende opties.
 2. 2

  Klik op Problemen oplossen. Wanneer je computer opnieuw opgestart is zie je het venster ‘Kies een optie’ met deze optie aan de linkerkant.[5]

 3. 3

  Klik op Geavanceerde opties. Dit is de tweede optie.

 4. 4

  Klik op Instellingen voor UEFI-firmware. Je computer wordt nu opnieuw opgestart en de UEFI wordt geopend.

 5. 5

  Zoek het gedeelte ‘Secure Boot’ in de UEFI. Waar je dit kunt vinden verschilt per model en merk. Sommige fabrikanten, zoals Dell, hebben een Secure Boot-methode. Bij andere fabrikanten vind je de optie ‘Secure Boot’ vaak in het menu ‘Boot’ of ‘Boot Options’.

  • Het kan zijn dat je verschillende menu’s moet doorzoeken om de optie ‘Secure Boot’ te vinden. Kijk in de menu’s Advanced, Options en op andere minder voor de hand liggende plekken als je deze optie niet ziet.
  • Afhankelijk van de software die je wilt installeren kan het zijn dat je Secure Boot later niet weer in kunt schakelen zonder je computer terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.[6]
 6. 6

  Selecteer de optie om Secure Boot uit te schakelen. Gebruik de pijltjestoetsen (tenzij je je muis kunt gebruiken in de UEFI) om Secure Boot te selecteren. Kies dan voor de optie Disable of Disabled.

  • Meestal kun je de optie selecteren door op Enter te drukken, maar dit hangt af van het type UEFI dat je hebt.
  • Klik op Apply om de verandering door te voeren, als je die optie ziet.
  • Als de optie grijs is en je hem niet kunt selecteren, probeer dan eerst Fast Boot uit te schakelen.
  • Als je Secure Boot nog steeds niet uit kunt schakelen, zoek dan het deel van de UEFI op waar je een Administratorwachtwoord in kunt stellen voor de UEFI. Stel tijdelijk een wachtwoord in en start je computer weer op naar de UEFI om Secure Boot uit te schakelen. Je kunt het wachtwoord verwijderen nadat je de S-modus uitgeschakeld hebt.
  • Als je Secure Boot nog steeds niet uit kunt schakelen, probeer de UEFI dan terug te zetten naar de standaardinstellingen.
 7. 7

  Sla je aanpassingen op en verlaat de UEFI. In sommige versies moet je op F10 drukken om je aanpassingen op te slaan. In andere versies selecteer je Exit en kies je voor Save changes.[7]

  • Wanneer je de UEFI verlaat zal je computer opnieuw opgestart worden. Na het opstarten zal de S-modus uitgeschakeld zijn.

  Advertentie

Tips

 • De S-modus is alleen beschikbaar in Windows 11 Home Edition, en niet in Pro, Enterprise en andere versies.
 • Als je Windows 10 hebt, dan kun je de S-modus op ongeveer dezelfde manier uitschakelen.[8] Je kunt ook Windows 11 downloaden om je computer te upgraden.
 • Schakel de S-modus alleen uit als je programma’s van andere bronnen wilt installeren. De S-modus is anders een uitstekende manier om je computer te beschermen tegen malware.

Advertentie

Waarschuwingen

 • Wanneer je de S-modus uitgeschakeld hebt kun je hem niet meer inschakelen. Zorg dat je zeker weet dat je de S-modus wilt uitschakelen.[9]

Advertentie

Over dit artikel

2 manieren om S-modus in Windows uit te schakelen (16)

Bijdragen van:

wikiHow-redactie

wikiHow-redacteur

Dit artikel is nagelezen door onze redactie, die artikelen controleert op juistheid en compleetheid.

Ons team van deskundigen loopt het werk van de redactie na om te zorgen dat artikelen die op wikiHow te lezen zijn aan alle kwaliteitseisen voldoen. Dit artikel is 2.239 keer bekeken.

Categorieën: Windows

In andere talen

Engels

Indonesisch

Chinees

Spaans

Portugees

Frans

 • Afdrukken

Deze pagina is 2.239 keer bekeken.

2 manieren om S-modus in Windows uit te schakelen (2024)

FAQs

2 manieren om S-modus in Windows uit te schakelen? ›

Houd de aan/uit-knop gedurende 10 seconden ingedrukt als Windows opnieuw start om uw apparaat uit te schakelen. Druk nogmaals op de aan/uit-knop om uw apparaat weer in te schakelen. Sta toe dat uw apparaat opnieuw wordt opgestart in Automatisch herstellen en selecteer Geavanceerde opties om winRE in te voeren.

Hoe schakel ik de S-modus uit? ›

S-modus uitschakelen in Windows 10
 1. Klik linksonder op het Windows logo, selecteer 'Instellingen' bij het tandwiel icoontje, ga dan naar 'Bijwerken en beveiliging' en vervolgens 'Activering'.
 2. Hier selecteer je 'Overschakelen naar Windows 10 Home' of 'Overschakelen naar Windows 10 Pro'.
Mar 20, 2024

Hoe s-modus uitschakelen Windows 11? ›

Overschakelen vanuit de S-modus in Windows 11:
 1. Ga op uw pc met Windows 11 in S-modus naar Instellingen > Systeem > Activering.
 2. Zoek Overschakelen naar Windows 11 Pro en selecteer vervolgens de koppeling Ga naar de Store.

Hoe veilige modus uitschakelen Windows 11? ›

Houd de aan/uit-knop gedurende 10 seconden ingedrukt als Windows opnieuw start om uw apparaat uit te schakelen. Druk nogmaals op de aan/uit-knop om uw apparaat weer in te schakelen. Sta toe dat uw apparaat opnieuw wordt opgestart in Automatisch herstellen en selecteer Geavanceerde opties om winRE in te voeren.

Wat is S-modus Microsoft? ›

Windows 10 in S-modus is ontworpen voor beveiliging en prestaties, waarbij uitsluitend apps uit de Microsoft Store worden gebruikt. Als u een app wilt installeren die niet beschikbaar is in de Microsoft Store, moet u de S-modus uitschakelen. Het uitschakelen van de S-modus kan niet worden teruggedraaid.

Hoe kan ik veilige modus uitzetten? ›

Hoe schakel ik veilige modus weer uit?
 1. Houd de powerknop van je smartphone ingedrukt.
 2. Klik op Opnieuw opstarten.
 3. Wacht totdat het toestel opnieuw is opgestart en de veilige modus is uitgeschakeld!

Wat is het verschil tussen Windows 10 S en Home? ›

Een van de grootste verschillen met Windows 10, is dat je in S-modus alleen gebruik kunt maken van apps die je kunt downloaden in de Windows Store. Dat betekent dat je programma's als Google Chrome, InDesign, Photoshop, iTunes of Steam niet op je laptop kunt installeren.

Welke F toets voor veilige modus? ›

Als op uw computer slechts één besturingssysteem is geïnstalleerd, houdt u F8 ingedrukt wanneer u de computer opnieuw opstart. Houd F8 ingedrukt voordat het Windows-logo verschijnt.

Hoe kom ik in Windows Recovery? ›

Selecteer Start > Instellingen > Systeem > Herstel .

Wat als je pc niet meer opstart? ›

Veel voorkomende oorzaken bij een pc die niet start zijn een defecte voeding, geheugenmodules of harde schijf. Ook problemen met de software zijn veel voorkomende oorzaken; problemen met beschadigde systeembestanden kunnen ervoor zorgen dat de computer foutmeldingen blijft geven of vast blijft zitten in systeemherstel.

Wat is Windows Shift S? ›

Het Knipprogramma gebruiken als u een muis en toetsenbord hebt: Druk Windows op de logotoets + Shift + S. Het bureaublad wordt donkerder wanneer u een gebied voor uw schermopname selecteert.

Wat is het verschil tussen Windows 11 en Windows 11 s? ›

Windows 11 S-modus is net als Windows 11 Home, maar met enkele beperkingen. Windows 11 in S-modus is alleen beschikbaar in de Windows 11 Home-editie. Klanten met Windows 11 S-modus kunnen alleen programma's uit de Microsoft Store installeren, ze kunnen geen programma's uit andere bronnen installeren.

Hoe schakel ik Microsoft start uit? ›

Het startscherm uitschakelen
 1. Open het programma en klik op bestand > Opties.
 2. Klik onder opstartopties, schakel de weergeven van het startscherm wanneer deze toepassing wordt gestart in en sluit vervolgens het programma.

Hoe Aanbevelingsinstellingen voor apps wijzigen? ›

 1. Selecteer Start > Instellingen > Apps > Apps & functies.
 2. Selecteer onder Apps installeren een van de beschikbare opties. Als u geen aanbevelingen voor apps meer wilt zien, selecteert u Alle apps toestaan of App-aanbevelingen uitschakelen (opties variëren per Windows-versie).

Wat is Dropbox S Mode? ›

Met de Dropbox-app voor Windows in de S-modus (Dropbox Lite), worden je bestanden en mappen niet standaard op je apparaat opgeslagen. Dit betekent dat je verbinding met internet moet hebben om je bestanden en mappen te kunnen openen.

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Van Hayes

Last Updated:

Views: 6688

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Van Hayes

Birthday: 1994-06-07

Address: 2004 Kling Rapid, New Destiny, MT 64658-2367

Phone: +512425013758

Job: National Farming Director

Hobby: Reading, Polo, Genealogy, amateur radio, Scouting, Stand-up comedy, Cryptography

Introduction: My name is Van Hayes, I am a thankful, friendly, smiling, calm, powerful, fine, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.