Wat is Maestro en hoe verschilt het van Mastercard? | bunq (2024)

Maestro en Mastercard zijn twee grote namen op de markt voor betaalpassen en creditcards. Het begrijpen van hun overeenkomsten en verschillen zal u helpen de kaart te kiezen die het beste bij uw levensstijl past.

Hieronder duiken we iets dieper in op Maestro en hoe het zich verhoudt tot Mastercard. U zult ook ontdekken hoe u een nieuwe kaart kunt bestellen en kunt beginnen met het benutten van de voordelen die het biedt.

Wat is Maestro❓

Maestro is een merk van betaalpas dat wordt uitgegeven door Mastercard. Mastercard lanceerde het merk in 1991.

Maestro was het eerste online point-of-sale betaalnetwerk. Het was het eerste betaalmerk waarmee kaarthouders bijna overal in Europa konden betalen. Maestro maakt betalingen in de winkel en geldopnames bij geldautomaten mogelijk.

Sommige Maestro-kaarten staan online betalingen toe.

En zoals elke Nederlander zal weten...het is de enige kaart waarmee u alles in Nederland kunt betalen.

Maestro vs Mastercard💳

Mastercard is de uitgever van een Maestro-betaalkaart. Verwarring tussen de twee is begrijpelijk. Het belangrijkste verschil is het type kaart dat elk merk aanbiedt.

Maestro is een betaalpas. Het kan gekoppeld worden aan een bankrekening of vooraf betaald zijn. Mensen kunnen verwijzen naar een Maestro-creditcard, maar alle Maestro-kaarten zijn eigenlijk betaalpassen.

Een Mastercard kan een credit-, bankpas- of prepaidkaart zijn.

Betaalpas vs Prepaid vs Credit🙌

Een betaalpas en prepaidkaart werken in principe hetzelfde. Kaarthouders kunnen transacties uitvoeren met het geld op hun rekening. Bij een standaard betaalpas is dit een bankrekening. Bij een prepaidkaart is dit het geld dat op de kaart is geladen.

Betalingen of opnames komen rechtstreeks uit het beschikbare geld.

Een creditcard werkt anders. De bank betaalt transacties wanneer ze plaatsvinden en geeft de rekening of factuur maandelijks aan de kaarthouder. De bank of kaartuitgever leent in feite geld aan de kaarthouder.

Hoe werkt een Maestro-betaalpas❓

Een Maestro-betaalpas werkt op dezelfde manier als een Mastercard-betaalpas. Kaarthouders kunnen beide soorten kaarten gebruiken om in de winkel te betalen of geld op te nemen bij een geldautomaat.

Wanneer online aankopen zijn toegestaan met een Maestro-kaart, zijn dezelfde beveiligingsprotocollen van toepassing als voor Mastercard. Het Mastercard SecureCode-systeem zal de koper een extra stap voor identiteitsverificatie geven. Eenmalige wachtwoorden zijn vaak de verificatiemethode.

Cardbetalingen boven een bepaalde limiet vereisen de handtekening of pincode van de kaarthouder. Geldopnames bij een geldautomaat vereisen altijd de pincode. Zowel Maestro-kaarten als Mastercards ondersteunen contactloze betalingen.

Waar Maestro vs Mastercard te gebruiken📍

Er zijn wereldwijd ongeveer 400 miljoen Maestro-kaarten in omloop. Maestro is met name populair in Europa. De grootste Europese markten zijn Duitsland, Oostenrijk, Nederland, België en Zwitserland.

Het Mastercard-netwerk is twee keer zo groot als Maestro. Het ondersteunt meer e-commerce transacties. Het formaat van Maestro-kaartnummers met maximaal 19 cijfers is niet compatibel met veel e-commerce portals.

Veel retailers hebben het Mastercard- en/of Maestro-logo op de deur om aan te geven dat ze deze kaarten accepteren. Ook online verkopers tonen vaak de kaartlogo's bij het afrekenen.

Een Maestro-kaart geeft u toegang tot het Mastercard Cirrus ATM-netwerk. Het Cirrus-netwerk is een van de grootste ter wereld. Maestro- en Mastercard-kaarthouders kunnen veilig contant geld opnemen bij miljoenen geldautomaten over de hele wereld.

Voordelen van een Maestro-betaalpas🎉

Winkels en geldautomaten over de hele wereld accepteren Maestro-kaarten. Voor mensen die in Europa wonen of daar zullen reizen, maakt de populariteit van Maestro het een goede keuze.

Betaalpassen zoals Maestro hebben verschillende voordelen voor het beheren van een budget. Persoonlijke financiële tips bevatten vaak een aanbeveling om betaalpassen te gebruiken in plaats van creditcards, omdat u geen risico loopt om in de schulden te raken.

Betalingen met een betaalpas komen rechtstreeks van de rekening van de kaarthouder. Het bijhouden van uitgaven is eenvoudiger. De verleiding om te veel uit te geven is lager omdat het enige beschikbare geld in de rekening staat.

Betaalpassen kunnen een voordeel zijn tijdens het reizen. Kaarthouders hoeven niet zoveel contant geld mee te nemen. Dit is financieel en persoonlijk veiliger, zoals veel reistips uitleggen.

Als een betaalpas verloren of gestolen is, kan de dief alleen het bedrag op de rekening gebruiken. Niemand wil zich bezighouden met de stress en problemen van ongeautoriseerde aankopen. In ieder geval zal de schade beperkter zijn dan wanneer een dief een creditcard meeneemt.

Voordelen van een Mastercard🥳

Mastercard geeft u de optie van een credit- of betaalpas. Betaalpassen hebben veel voordelen. Voor grotere aankopen of het maken van reserveringen kan het echter verstandiger zijn om een creditcard te kiezen.

Mastercard is een van de twee grootste betalingsverwerkers ter wereld. Bijna elke winkelier die credit- of betaalpassen accepteert, zal Mastercard accepteren. Kaarthouders kunnen vanaf bijna elke site online aankopen doen.

De toekomst van Maestro-kaarten➡️

Ondanks de vele voordelen van een Maestro-kaart zal Mastercard het merk stopzetten. Volgens een verklaring zei Mastercard dat de belangrijkste reden is om kaarthouders een verbeterde mogelijkheid te bieden om online aankopen te doen. Kaarthouders zullen hun nieuwe betaalpassen online en offline op veel meer plaatsen kunnen gebruiken.

Banken en kaartuitgevers zullen vanaf 1 juli 2023 verlopen of verloren Maestro-kaarten beginnen te vervangen. De standaardvervanging zal een Mastercard-betaalkaart zijn.

Kaarthouders hoeven geen actie te ondernemen om een bijgewerkte kaart te krijgen. Wanneer hun Maestro-kaarten na 1 juli 2023 verlopen, stuurt hun bank een nieuwe betaalpas. De nieuwe kaart zal gekoppeld zijn aan dezelfde rekening en op dezelfde manier werken als de Maestro-betaalpas.

Maestro of Mastercard krijgen🌈

Mastercard geeft geen kaarten rechtstreeks uit. U kunt een Maestro- of Mastercard krijgen met uw account van bunq. Het proces is eenvoudig:

  • Open de bunq-app

  • Tik op "Kaarten"

  • Tik op "Betaalpas toevoegen" of "Creditcard toevoegen"

  • Kies de kaart die u wilt

De kaart wordt binnen 10 werkdagen per post bezorgd. U kunt deze vervolgens eenvoudig koppelen aan Apple Pay of Google Pay, en genieten van mobiele betalingen.

Begin met het benutten van de voordelen van uw kaart🚀

Winkels over de hele wereld accepteren Maestro en Mastercard. Kaarthouders hebben handige toegang tot geldautomaten voor het opnemen van contant geld.

Als u een betaalpas wilt en deze voornamelijk in Europa zult gebruiken, is Maestro misschien een goede keuze. Als u een creditcard wilt, heeft u een Mastercard nodig. Mastercard geeft u ook meer vrijheid om online aankopen te doen.

bunq maakt het snel en gemakkelijk om een nieuwe kaart te krijgen. U kunt in slechts vijf minuten een account openen en een paar dagen later uw Maestro- of Mastercard ontvangen. Online ondersteuning is 24/7 beschikbaar als u vragen heeft of hulp nodig heeft.

Vergelijk vandaag onze plannen om het plan en de beste betaalpas of creditcard voor u te kiezen.

Wat is Maestro en hoe verschilt het van Mastercard? | bunq (2024)

FAQs

Wat is Maestro en hoe verschilt het van Mastercard? | bunq? ›

Maestro vs Mastercard💳

Is een Mastercard hetzelfde als Maestro? ›

De Maestro-bankkaart krijgt vanaf 1 juli een opvolger: de Debit Mastercard. Met die kaart kun je makkelijker online betalen en in het buitenland wordt ze dubbel zoveel geaccepteerd. De debetkaarten worden automatisch vervangen wanneer de Maestro-kaart vervalt, kaarthouders hoeven dus zelf niets te ondernemen.

Wat is beter Mastercard of Maestro? ›

Om te beginnen kun je met Mastercard in het buitenland op nog meer plekken betalen dan met Maestro, vooral buiten Europa. In de Verenigde Staten bijvoorbeeld moet je vaak eerst contant geld pinnen met je Maestro-betaalpas, omdat betaalautomaten in winkels en restaurants niet altijd geschikt zijn voor dit merk.

Kan ik met Maestro overal betalen? ›

Je kunt met Maestro overal ter wereld betalen bij zo'n 15 miljoen winkels én geld opnemen bij geldautomaten met ons logo. Onthoud je pincodes met een ezelsbruggetje, in plaats van ze op te schrijven. Bij een buitenlandse geldautomaat kunnen er kosten in rekening worden gebracht.

Waarom stopt Maestro? ›

Midden 2023 zullen er geen Maestro en VPAY betaalpassen meer worden uitgegeven. Debit Mastercard en Visa Debit komen daarvoor in de plaats. De reden voor dit besluit is dat consumenten wereldwijd (online) aankopen kunnen doen met Mastercard en Visa debetkaarten, waar dat met Maestro en VPAY beperkt is tot Europa.

Kun je met Maestro betalen in het buitenland? ›

Betalen met de kaart

Je gewone bankkaart (met Maestro-logo) kan je wereldwijd gebruiken om te betalen in een supermarkt, restaurant, camping... Als je buiten de Eurozone je bankkaart gebruikt, moet je daar een kleine kost extra voor betalen.

Wat voor soort kaart is Maestro? ›

Maestro vs Mastercard💳

Het belangrijkste verschil is het type kaart dat elk merk aanbiedt. Maestro is een betaalpas. Het kan gekoppeld worden aan een bankrekening of vooraf betaald zijn. Mensen kunnen verwijzen naar een Maestro-creditcard, maar alle Maestro-kaarten zijn eigenlijk betaalpassen.

Kan ik met Mastercard betalen in Amerika? ›

Ja, zowel pinpassen als creditcards worden vrijwel overal geaccepteerd. Je kunt in de Verenigde Staten ook contactloos betalen met een telefoon. Mogelijk accepteren sommige geldautomaten in de Verenigde Staten geen buitenlandse pinpassen.

Kan ik met V PAY in Amerika betalen? ›

Omdat V PAY is gebaseerd op chip- en pincode-technologie in plaats van op een magneetstrip, biedt deze betaalpas maximale veiligheid bij het betalen. V PAY kan worden gebruikt om te betalen in winkels in heel Europa en vaak ook daarbuiten, en om geld op te nemen bij geldautomaten.

Is Maestro een debit card? ›

Van Maestro naar Debit Mastercard. Na een lange periode hard samenwerken is het zover: Maestro betaalpassen worden vervangen door Debit Mastercard.

Is Visa Debit hetzelfde als Maestro? ›

De Debit Mastercard en VISA Debit werken echter hetzelfde als je oude Maestro en V PAY betaalpas. Het saldo op jouw bankrekening is je bestedingslimiet. Al met al zijn er best wat voordelen voor consumenten aan deze switch.

Is ING pas Maestro? ›

Betaalmerken ING Betaalpas (Maestro en V Pay)

Op jouw Betaalpas van de ING staat een Maestro-logo of een V PAY-logo. Maestro is een betaalmerk van Mastercard. V PAY is een betaalmerk van Visa.

Is Maestro veilig? ›

Maestro - veilige Europese betaalmethode

Het is een veilige en praktische betaalmethode. Net als bij MasterCard, zorgt het veiligheidsprotocol MasterCard SecureCode ook hier voor extra veiligheid.

Kan je met een Mastercard overal betalen? ›

Wereldwijde acceptatie

Met Debit Mastercard kunt u bij meer dan 80 miljoen acceptatiepunten overal ter wereld betalen. Daarmee biedt deze betaalpas vrijheid, of u nu privé of zakelijk reist. Debit Mastercard is de ideale reisgenoot voor iedereen.

Is een pinpas ook een Mastercard? ›

Je herkent de kaarten en betaalpassen aan het logo. Het Maestrologois twee overlappende cirkels; één rood en één blauw. Voor Mastercard en Debit Mastercard zijn deze cirkels rood en geel. Als het een Debit Mastercard is, staat de tekst Debit boven het logo.

Is Maestro A Visa Card? ›

Maestro is een multinationale debetkaartdienst die opgericht werd in 1990 en eigendom is van Mastercard.

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Virgilio Hermann JD

Last Updated:

Views: 6289

Rating: 4 / 5 (41 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Virgilio Hermann JD

Birthday: 1997-12-21

Address: 6946 Schoen Cove, Sipesshire, MO 55944

Phone: +3763365785260

Job: Accounting Engineer

Hobby: Web surfing, Rafting, Dowsing, Stand-up comedy, Ghost hunting, Swimming, Amateur radio

Introduction: My name is Virgilio Hermann JD, I am a fine, gifted, beautiful, encouraging, kind, talented, zealous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.